Bemutatkozás

Kedves Érdeklő, leendő vagy korábbi Betegem!

Dr Fanta Dorottya fogszakorvos vagyok,

nagy szeretettel állok betegeim rendelkezésére, pici gyermekkortól kezdve( akár csak a fogászati rendelővel való barátkozással), a fiatalok és felnőttek esztétikai ellátásán át, az idősebb korosztály mindenféle fokú és elhelyezkedésű foghiányát is megoldó kezelésekkel, fogpótlásokkal.

Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezem pályafutásom során mindig arra törekedtem , hogy a hozzám forduló paciensek teljes körű alapellátását a fogszabályozás kivételével a családok minden tagja számára biztosítani tudjam.

Ismerős történet lehet mindenki számára, hogy ha ugyanazzal a beteg foggal felkeres egy Páciens  különböző szakterületre specializálódott szakembereket,akkor Ők esetlegesen különböző megoldási javaslatokat adnak a problémára.

Egy Implantológus könnyen kimondja hogy húzzuk ki a beteg fogát majd beültetünk egy műgyökeret és minden megoldódik.

Egy a fogak megmentésére/ Endodontus/ specializálódott kolléga mindenképpen megpróbálná megmenteni és gyökérkezelni ugyan azt a fájós fogat.

Esetleg egy fogágybetegségekkel /Parodontológus/ foglalkozó kollega mindeképpen kezelni kezdi a gyulladt fogágyat, és szintén a fog megtartására törekszik.

A filozófiám alapja, hogy nem specializálódtam egyik szakterületre sem, arra törekszem, hogy mindegyik fogászati területen a legkorszerűbb tudással és eszközökkel álljak a Pácienseim rendelkezésére, hiszen gyakran egy fogazaton belül is egyik foggal fogmegtartó kezeléseket kell végezni , másutt esztétikai bravúrokra van szükség, esetleg megint más helyen a szájüregen belül pedig beültetéssel/ Implantálással/ kell pótolni a menthetetlen fogakat , ezért szerintem mindenképpen komplex látásmódra és tudásra van szükség, hiszen nem ideális helyzet ha egyik fogunkkal az egyik orvoshoz, másik fogunkkal másik orvoshoz kellene fordulnunk.

Abban az esetben amikor a kezelési terv felállítása során több megoldás is létezhet: Pácienseimmel együtt döntjük el milyen megoldás mennyi időre szól, milyen rizikók vannak, mindezt megvizsgálva minden fogászati szakág szempontjából.

Asszisztensnőm és legfontosabb munkatársam

Ungerné Erdélyi Gyöngyi, ahogyan a betegek ismerik: Gyöngyös. 1994 óta ismerjük egymást és dolgozunk együtt. 1997-ben végezte el a fogászati szakasszisztensi képzést. Szinte szavak nélkül ismerjük egymás gondolatát, segítjük egymás munkáját.